Prof. Vili Beroš naš je novi (stari) ministar

Čestitamo prof. Berošu na imenovanju za ministra zdravstva RH, ali i na osvojenim preferencijalnim glasovima, koji mu daju ogromni politički kapital te se nadamo da će ga znati iskoristiti za pozicioniranje zdravstva visoko na ljestvici prioriteta nove Vlade.

Sjećamo se zadnjih izbora, da je bivši ministar, prof. Kujundžić, također imao odličan osobni rezultat, međutim, svjedoci smo da na žalost to nije znao iskoristiti i pretvoriti tu podršku ljudi u korist resora kojem je bio na čelu.

Mi smo, prije izbora još, malo “bocnuli” Ministra, što nije imalo nikakvu političku pozadinu nego smo jednostavno osjetili priliku naglasiti Ministru koji je danima tih dana bio po Dubrovniku i “rezao vrpce”, sve probleme koje nas muče.

Evo, izbori su prošli, a problemi koje imamo i dalje su tu, pa ponovno pitamo Ministra (koji je bio nositelj liste baš u našoj izbornoj jedinici, pa je sigurno upoznat sa situacijom) koje su mjere koje misli napraviti da bi revitalizirao zdravstvo na jugu Hrvatske?!
S tim ne mislimo da nam priča ono što već znamo… Da će se otvoriti dnevna bolnica Metković, da će se nabaviti ovaj ili onaj uređaj… To su super stvari da se razumijemo, ali naš problem je kadrovski deficit i financijska neodrživost zbog specifičnosti naše Bolnice.

Mi razumijemo da je problema puno, a vremena malo, te da je situacija sa pandemijom Covida-19 dodatno zakomplicirala stvari i oduzela mu dobar dio vremena. Ali pitamo ga, misli li išta poduzeti, a ako misli – što točno i u kojem vremenskom roku?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *