VELIKA STVAR ZA MEDICINSKE DJELATNIKE

Nakon dugotrajnih napora upravo našeg Sindikata, Grad Dubrovnik ustupit će Općoj bolnici Dubrovnik zemljište na Pobrežju kojim će stambeno zbrinuti zdravstveni djelatnici, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koja se povodom nabavke četiri respiratora održala u Općoj bolnici Dubrovnik.

Naime, sastanak gradonačelnika Mata Frankovića, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića i predsjednika dubrovačke podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara/tehničara Ivana Večerina održan je jutros u bolnici.

– Dogovorili smo model donacije zemljišta na Pobrežju. Treba to sad prostorno-planski riješiti, ali ono što slijedi je darovnica prema medicinskom osoblju OB Dubrovnik. Osoblje će graditi stambene jedinice, a mi dajemo zemljište. – rekao je Franković.

– Kupili smo na Pobrežju 70 tisuća kvadrata i osigurat ćemo dostatnu kvadraturu za medicinsko osoblje. – dodao je.

Poručio je i da se nije odustalo od ideje da se šesti kat OB Dubrovnik uredi za gostujuće liječnike.

– Izrađena je projektna dokumentacija. Čim se financijski konsolidiramo idemo u taj projekt. – kazao je Franković.

Predsjednik HSSMS-MT Dubrovnik, Ivan Večerin je poručio kako je zadovoljan ishodom. On je naime sastanku nazočio u ime svog osoblja bolnice;

– Ovo je nadam se samo početak i prvi korak u rješavanju brojnih problema koje muče zaposlenike. Konačno smo se približili dogovoru i sad finaliziramo ideju koja je započela prije dvije-tri godine. Nadamo se da će se napraviti sve navedeno kako bi se osiguralo zemljište za medicinsko osoblje. – izjavio je Ivan Večerin.

 

Četverogodišnji mandat ovog vodstva Sindikata je pri kraju, s tim da moramo napomenuti da je novi predsjednik podružnice tj. Ivan, funkciju preuzeo nešto malo iza početka mandata.

Tada zacrtane ciljeve i prioritete koje smo posložili za rješavanje brojnih nagomilanih problema koji su se ticali većine ili svih članova, smo sve ispunili. I ne samo to, riješili smo i stotine “malih” stvari koje su mučile naše članove pojedinačno.

Naravno, problema i dalje ima, ali mi ćemo neumorno i beskompromisno raditi na njima.

Ovaj današnji sastanak i dogovor sa Gradonačelnikom, tj. Gradom Dubrovnikom, od povijesnog je značaja i šlag na tortu, što će pokazati i vrijeme.

Iako je to zasluga isključivo našeg truda, u niti jednom trenu nismo htjeli izbaciti iz igre i svo ostalo osoblje čime smo pokazali kolegijalnost i solidarnost prema njima.

I zato sa sigurnošću i bez lažne skromnosti, možemo reči da niti jedan naš član, pa ni zaposlenik Bolnice ima nekakav razlog za nezadovoljstvo našim radom.

#budi_član

#sestre_su_zakon

bolnica-bekic-frankovic-6 bolnica-vecerin Screenshot_20200729_130922_com.facebook.katana 1596017799respiratori-bolnica-corona-10

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *