Osvrt na intervju za Radio Ragusu od 18.09.2017.

Prilikom davanja intervjua na Radio Ragusi na temu Nedostatak medicinskih sestara/medicinskih tehničara u sustavu RH, pa tako i u našoj bolnici, na pitanje koji su razlozi nedostatka med sestara/tehničara, odgovorio sam da su razlozi prvenstveno podcjenjenost i podplačenost medicinskih sestara/tehničara te stresnost posla, zatim i dosta prekovremenih sati koji nisu adekvatno plačeni.

Upravo ovo posljednje izazvalo je među dijelom javnosti misao da se u OB Dubrovnik prekovremeni rad ne plaća adekvatno, što kategorički odbacujem, te napominjem da se ta rečenica odnosi na općenitu situaciju u RH.

Svi smo upoznati sa naporima koji su u posljednje vrijeme napravljeni i od strane Sindikata i od Uprave OB sa doc Bekićem na čelu, a koji su rezultirali isplatom svih prekovremenih sati za posljednjih  8 mjeseci, te da se kreće u isplatu svih prekovremenih u posljednjih 5 godina, kao i odluku ravnatelja da se u buduće prekovremeni sati plaćaju mjesec za mjesec, tj. onako kako to kolektivni ugovor i zahtijeva.

 

Ivan Večerin,

Predsjednik HSSMS-MT Podružnica Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *