APLAUZI NISU DOVOLJNI

Poštovani članovi, mjesecima smo suočeni sa borbom protiv korona virusa te svakodnevno svjedočimo velikom pritisku i stresu kojem su izloženi zdravstveni radnici.

Drugi val pandemije svjedoči brzom porastu slučajeva oboljelih te još jednom stavlja zdravstvene radnike pod veliko opterećenje.

Međunarodne organizacije sindikata (EPSU, PSI) organiziraju Tjedan akcije „Aplauzi nisu dovoljni“ od 26. do 30. listopada u cijeloj Europi (više na linku https://www.epsu.org/article/european-mobilization-health-and-care-workers)

  1. listopada će biti ključni dan “Ulaganje u skrb sada” kada će i ostale sindikalne organizacije s međunarodnim djelovanjem održati online seminare, konferencije te na taj način poslati snažnu poruku vladama svijeta  da ulažu zdravstvo koje društvu donosi korist.

Cilj akcije jest da se sve vlade upozore na uvjete u kojima trenutno rade zdravstveni radnici u vrijeme pandemije, na nedostatak zdravstvenih radnika, na manjak zaštitne opreme.

Također, ovom akcijom zahtijevamo veće plaće, više osoblja, kvalitetnu zdravstvenu skrb svima.

Stoga, molimo da proslijedite ovaj poziv Vašim članicama i članovima u podružnici te Vas ujedno sve pozivamo da se sa simboličnim fotografijama odazovete ovoj akciji i na taj način podržite zajedničku borbu za VAŠA zaslužena radna prava.

 

U prilogu Vam dostavljamo materijale i fotografije koje možete proslijediti članovima, isprintati te se zajedno sa svojim kolegicama i kolegama fotografirati, a potom te slike poslati na e mail: hssms-mt@hssms-mt.hr

 

Dok spašavate živote drugih, nadamo se da ćete pronaći vremena i za sebe kako bi se izborili za svoja prava te kako bi mogli kvalitetno pružati brigu onima kojima je najpotrebnija.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *