PREDIZBORNA PORUKA NAŠIM ČLANOVIMA I GOSPODINU VILIJU BEROŠU

Drage kolegice i kolege, glasači desete izborne jedinice, nemamo stvarno namjeru politizirati Vam i govoriti za ili protiv bilo koje opcije. Ali sudbina je tako htjela da Ministar zdravstva gosp. Vili Beroš bude nositelj liste jedne stranke u našoj, desetoj izbornoj jedinici, baš u onoj u kojoj su se nagomilali brojni problemi iz njegovog resora.

Svjedoci smo kako je naš dragi i uistinu simpatični Ministar već danima na jugu Hrvatske, pa i u Dubrovniku.
Rezao je vrpce, potpisivao razne projekte, slikao se kraj nekoliko novih uređaja u našoj bolnici.
I to je ok, to su nekakvi standardizirani postupci i ponašanja svakog političara u predizborno vrijeme.
Puno je i pričao… A koliko je toga rekao ostaje na vremenu da pokaže.
Ali ono što nam je zapelo za oko, tj. uho, je to da nije ništa konkretno rekao za dvije najvažnije teme za zdravstvo juga Hrvatske.
Prva je devastirani zdravstveni kadar u OB Dubrovnik, o čemu su pisali brojni lokalni ali i nacionalni mediji. Jer ako nema kadra, đaba Vam dragi Ministre svi ovi aparati pokraj kojih ste se slikali, a đaba Vam i izgradnja dnevne bolnice Metković!!
Posljedično tome, a kako bi bolnica osigurala svojim žiteljima Ustavom zajamčena prava na zdravstvenu skrb, primorani smo dovoditi brojne liječnike goste, koji koštaju bolnicu značajan dio budžeta.
Slijedom toga, ali ne samo i zbog toga, dolazimo do drugog najvećeg problema a to je naravno iznimno teška financijska situacija Bolnice kojoj limit HZZO-a ne pokriva čak ni trošak plaća zaposlenika, zbog čega se kontinuirano stvaraju nemali dugovi.
Apeli da nam se dodjeli nekakav posebni status ustanove zbog svih specifičnosti ne nailaze na plodno tlo u Zagrebu.
A samo neke od specifičnosti su udaljenost od najbližeg KBC-a (u ljetnim mjesecima i do 5 sati vožnje), odsječenost od ostatka Hrvatske tj. dislokacija zbog čega moramo razvijati npr. neurokirurgiju i interventnu kardiologiju (koje su spasile desetine života što ih samo po tome opravdava), zatim da u vrijeme turističke sezona skrbimo i za naše brojne goste u županiji te nam se obujam posla poveća značajno. Ali i niz drugih stvari i problema.
Ukoliko bi nam se to priznalo, a to se može riješiti doslovno jednim potezom pera, naša Bolnica bi konačno mogla funkcionirati u nekakvim normalnim uvjetima barem što se financija tiče…
A ovaj kadrovski dio, garantiramo Vam, još se lakše može riješiti… Samo treba politička volja!!
Zato pitamo otvoreno gosp. Vili Beroš – grupa podrške, političara ministarstva na čijem je on čelu, ali i Vlada Republike Hrvatske – da li im je stalo do toga da jug Hrvatske ima zdravstvo kakvo zaslužuje!?
Želimo napomenuti da ovo nije nikakva anti-kampanja protiv njega, jer nas stranke ne zanimaju – naša su stranka sestre i tehničari. Nas zanimaju ljudi od riječi i od djela!
Ukoliko to jeste i ukoliko pokrenete rješavanje ovih problema ali ODMAH, umjesto da obećavate da ćete ih riješiti nakon izbora, garantiramo Vam da ćete dobiti nemali dio glasova od preko 1000 zdravstvenih djelatnika u Bolnici, a vjerujem i dobar dio njihovih obitelji.
A ako ipak se odlučite na politikantstvo i na prazna obećanja postati će te samo još jedan od ministara. S malim m.
A svoje članstvo, kao i ostalo zdravstveno osoblje pozivamo da pozorno prate djela našeg nam Ministra i sukladno tome da se odluče dali mu dati povjerenje na izborima ili ne.
Kažemo DJELA… jer od riječi i obećanja nam je više muka!
#sestre_su_zakon
#snaga_sestrinstva
#izbori2020
#Vlada_RH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *