Započela bitka za veće plaće u javnim službama

Danas je u rad puštena web stranica www.javnesluzbe.hr, zajednički portal sindikata javnih službi na kojem možete pratiti sindikalnu kampanju za pravedniji odnos vlasti prema zaposlenima u javnom sektoru.

Javne službe su zdravstvo, obrazovanje, znanost, socijalna skrb i kultura. Njihova je svrha građanima pružiti javne usluge koje su jedna od temeljnih funkcija države i njihova je kvaliteta i dostupnost ogledalo brige vlasti za njene građane.

Zdravstvo i obrazovanje dvije su najmasovnije i od građana najčešće korištene usluge koje država osigurava. No, upravljanje svim segmentima javnih službi, pa tako i zdravstvom i obrazovanjem nije zadovoljavajuće. Kurikularna se reforma odugovlači, zdravstvom se ne upravlja na održiv način te se građani s pravom pitaju hoće li u budućnosti imati primjerenu dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite. Podaci DZS-a pokazuju kako su plaće u javnim službama od 2010. padale snažnije i rasle sporije nego u privatnom sektoru.

Uz web stranicu, istovremeno je započelo postavljanje jumbo plakata u hrvatskim gradovima s porukama Vladi i hrvatskim građanima, a prvi su već postavljeni u Zagrebu i Zadru.

 

PORUKE VLADI RH:

Javni službenici SLUŽE građanima. Nije svejedno tko vas liječi, obrazuje vašu djecu i brine o vašim starima. Vladi RH JE SVEJEDNO.

Povećanje plaća SEBI I BOGATIMA vi zovete poreznom reformom

Predsjedniče Vlade! Iseljavanje nije mobilnost, to je EGZODUS.

Država ne smije VARATI svoje građane!!!

Hrvatska na začelju Europe! Krivci: vaša politika i šutnja građana.

 

PRATITE STRANICU www.javnesluzbe.hr I BUDITE INFORMIRANI O DALJNIM KORACIMA!

 

Vaš Sindikat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *