Zahvala – Prosvjed 12. svibnja 2018.

Poštovane kolegice i kolege,

 

prosvjedom održanim u subotu, 12. svibnja na kojem se okupilo oko tisuću medicinskih sestara i medicinskih tehničara iz cijele Hrvatske, pokazali smo da je sestrinstvo uistinu „Glas koji vodi“!

 

Organizirali smo ovaj prosvjed kako bi ukazali da su medicinske sestre i tehničari najbrojnija skupina djelatnika u zdravstvu i kao ljudski resursi jedan od najvažnijih dionika zdravstvenog sustava, a isto tako jedni od glavnih nositelja zdravstvene zaštite.

 

Ovim putem zahvaljujem se svim članovima, medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima koji su se odazvali pozivu na prosvjed i svojim dolaskom omogućili da pošaljemo poruku svim onima koji bi je trebali čuti.

Posebna zahvala sindikalnim povjerenicima na njihovom trudu i radu!

 

Napominjem da ćemo prosvjednu notu sa svim zahtjevima i problemima s kojima se medicinske sestre i medicinski tehničari te sestrinstvo u cjelini susreću, poslati svim nadležnim institucijama.

 

Uistinu, ovim prosvjedom pokazali smo da je Sestrinstvo – Glas koji vodi i stoga još jednom zahvaljujemo svima vama, medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima na ljudskosti i nesebičnosti koje svakodnevno dokazujete pomažući bolesnima.

 

S poštovanjem,

 

Anica Prašnjak, bacc. med. techn.
Predsjednica Glavnog vijeća

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *