Komentar predsjednika podružnice

Iako je u zadnjih nekoliko godina medicinsko osoblje odlazilo u druge lokalne zdravstvene ustanove, u zadnje vrijeme primjećuje se obrnuti trend.


Dakle, medicinsko osoblje, a ponajviše medicinske sestre, inače zaposlenice istih tih zdravstvenih ustanova u koje se “bježalo” iz Bolnice, sada se javljaju na natječaje u OB Dubrovnik.
Rezultat je to u jednu ruku i našeg sindikalnog rada, ali najviše zasluge ima ova Uprava na čelu sa doc. Bekićem, te Glavnom sestrom Kristinom.
Upravo oni su, istina zbog našeg “pritiska”, reagirali te ispravili sve nepravilnosti vezane za sestre i tehničare. Svjedoči to i nedavno potpisani dokument – “Plan isplate zaostataka”, kojim će se napokon završiti cijela priča oko našeg potraživanja prema Bolnici.
No nije samo to u pitanju. Sistematizacija, između ostalog, je konačno išla i na ruku sestrama, pa i osiguravanje prostorije za sestrinski klub, jedna tako trivijalna stvar, pokazuju da je ovoj Upravi stalo do medicinskih sestara.

Zbog svega toga osjećamo potrebu ih ovako javno pohvaliti, što nam nije problem, isto kao što bi ih javno kritizirali da je situacija drugačija.

Kao zaključak mogu reći da je lako biti predsjednik podružnice Sindikata kada imaš ovakvog Ravnatelja.

Ivan Večerin,
Predsjednik podružnice HSSMSMT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *