Dopis ravnatelju za jubilarnu nagradu za 2013. godinu

S obzirom da je rješenje Vrhovnog suda RH, vezano za jubilarnu nagradu za 2013. godinu, pozitvno za naše članove, Ravnatelju OB Dubrovnik smo poslali dopis koji prenosimo u cijelosti:

 

HRVATSKI STRUKOVNI SINDIKAT MEDICINSKIH SESTARA – MEDICINSKIH TEHNIČARA-PODRUŽNICA DUBROVNIK

 

                         OPĆA BOLNICA DUBROVNIK

                                    Dr.Roka Mišetića 2

                                  20000 DUBROVNIK

 

                       N/P ravnatelj: doc.dr.sc. Marijo Bekić, dr.med.

 

 

PREDMET: Jubilarna nagrada

                                      -2013 godina-

 

Poštovani,

 

obraćam vam se ovim dopisom i  ujedno dostavljam primjerke Rješenja Vrhovnog suda RH u pogledu prava na jubilarnu nagradu za 2013 godinu i Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja  koji je sklopljen 5.srpnja 2013 godine, a primjenjivao se od 1. lipnja 2013 godine do prosinca 2013 godine.

 

U predmetnom Kolektivnom ugovoru u članku 81.ugovoreno je pravo na jubilarnu nagradu i jasno se navodi da osnovica za isplatu jubilarne nagrade iznosi najmanje 1.800,00 kn. 

Nadalje, na temelju predmetne sudske prakse, te gore spomenutog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja smatram da postoji pravna osnova za isplatu jubilarne nagrade za 2013 godinu za naše članove, ali i za sve ostale radnike u našoj ustanovi.

Na osnovu iznesenog, predlažem da se žurno očitujete kako bi imao punu informaciju o vašoj odluci i stavu prema navedenoj pravnoj osnovi.

Napominjem da su radnici upoznati da njihovo dospjelo potraživanje po osnovu jubilarne nagrade iznosi 5 (pet) godina, ali poneki žele i ranije riješiti svoje potraživanje, pa stoga apeliram na rješavanje mirnim putem.

S poštovanjem,

 

U Dubrovniku, 7.prosinca 2016.

Sindikalni povjerenik:

Ivan Večerin, bacc.med.tech.

U privitku: Rješenja VS RH i Kolektivni ugovor

Rješenje VS i KU

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *