Što smo radili ovo ljeto?!

Iako je bilo doba godišnjih odmora, Sindikat nije odmarao te je uz nekoliko sastanaka Izvršnog odbora podružnice imao i nekoliko sastanaka sa Upravom bolnice, dio IO sudjelovao je i u radu Radničkog vijeća, a kao što smo već i pisali, došlo je do promjena u vodstvu podružnice.

Iz sastanaka sa Upravom, svakako vrijedi istaknuti da je Sindikat uspješno završio pregovore oko isplate skoro 2500 prekovremenih sati za naše 4 članice (instrumentarke). Inače, što se tiče PREKOVREMENOG RADA, zaključak je da se on, sukladno čl. 51. st. 8 KO, obavezno plaća, a sam Ravnatelj je kazao da se isti isplaćuje uredno.

Nastavili smo pregovarati i oko isplate zaostalog dugovanja novaca za Dar prigodom Sv. Nikole, te smo se konačno makli sa mrtve točke. Naime, Uprava je svjesna da postoji dug, voljna ga je i isplatiti ali zbog tehničkih razloga to trenutno nije moguće ( Bolnica po zakonu može prema jednom zaposleniku NEOPOREZIVO isplatiti samo određenu sumu novca, a taj iznos će biti postignut već isplatom regresa i isplatom Dara prigodom Sv. Nikole za ovu godinu koja će biti u 12. mj.) Što ne znači da smo odustali od tih potraživanja, nego pokušavamo doći do najboljeg mogućeg rješenja za zaposlenike, ali i za Bolnicu.

Što se tiče prostorije za sestre, ovaj tjedan završena je selidba Fakturne službe, te se očekuje kroz idućih nekoliko dana da se započnu radovi, te stoga i ovim putem pozivamo ako ima netko da bi sudjelovao i pomogao da se javi.

I u Izvršnom odboru došlo je do nekih promjena, pa je tako umjesto Vesne Pavlović, predstavnik Pedijatrije sada Jelena Pinter, Iva Vlahutina je zamijenio Mufid Šljivo, a još uvijek tražimo zamjenu za Natku koja je pošla u mirovinu pa evo i ovim putem pozivamo Interni odjel, ako ima netko zainteresiran za rad u IO da nam se javi. Isto tako pozivamo i ostale ako su voljni sudjelovati da nam se priključe.

Donesen je i Pravilnik o pogodnostima od strane Podružnice koji vrijedi od 01.08. 2016. pa je tako uz POGODNOSTI OD STRANE SREDIŠNJICE SINDIKATA proširena lista pogodnosti. Ne treba zaboraviti da smo osigurali za naše članove i popust u Bistro Izvor, a u vidu nam je i dalje povećavati broj pogodnosti, popusta i raznih usluga.

Za kraj bi pohvalili sadašnju Upravu, što je usprkos zabrani zapošljavanja zaposlila 10 novih sestara/tehničara, a nadamo se da neće stati na toj brojci jer još uvijek nedostaje kadra.

 

Vaš Sindikat

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *