30 GODINA HRVATSKOG STRUKOVNOG SINDIKATA MEDICINSKIH SESTARA MEDICINAKIH TEHNIČARA

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara osnovan je uoči Međunarodnog dana sestrinstva, 11. svibnja 1991. godine.

Danas ponosno obilježavamo 30 godina aktivnosti i zalaganja za poboljšanje općih uvjeta rada i kvalitete života medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

 

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara je nezaobilazan čimbenik u promoviranju struke, borbi za bolja materijalna prava zaposlenih medicinskih sestara i medicinskih tehničara te u socijalnom dijalogu i kolektivnom pregovaranju.

 

Svojom brojnošću članova HSSMS-MT je najveći strukovni sindikat u sustavu zdravstva u Republici Hrvatskoj koji djeluje na cijelom području Republike Hrvatske.

 

U 30 godina postojanja proveli smo brojne sindikalne akcije, prosvjede, javna istupanja i druge različite aktivnosti, pregovarali s Vladom, ministarstvima i drugim institucijama, a sve u cilju promicanja dostojanstva i ugleda, boljih uvjeta rada i većih plaća medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Kao takav HSSMS – MT je u javnosti i zajednici prepoznat kao socijalni partner koji se zalaže za razvoj i unapređenje društva, posebice na razini sindikata, poslodavaca i Vlade.

 

Možemo biti ponosni jer u 30 godina djelovanja HSSMS-MT-a, kroz kolektivno pregovaranje i sklapanje kolektivnih ugovora u djelatnosti zdravstva i na području javnih službi, uspjeli smo ostvariti mnogo ciljeva: povećanja osnovice za plaće, ugovaranje različitih dodataka na plaću kao što su uvećanja plaća, dodatci na uvjete rada, dodatak zbog iznimne odgovornosti za život i zdravlje ljudi, ugovaranje različitih materijalnih prava, zaštita i unapređenje radno-pravnog statusa, profesionalnih prava i interesa medicinskih sestara i medicinskih tehničara i brojna druga prava.

 

No naša borba ne staje, pred nama su novi ciljevi, a sve u službi poboljšanja općih uvjeta rada i kvalitete života medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

 

I dalje ćemo javno promicati zapošljavanje i zadržavanje medicinskih sestara i medicinskih tehničara, ali i ostalih zdravstvenih radnika u Republici Hrvatskoj, osiguravajući pristup stalnom profesionalnom razvoju, boriti se za pravednije i odgovornije društvo, pravo na dostojanstvenu plaću, za zaštitu i unapređenje uvjeta rada, promicanje radničke i društvene solidarnosti te vjerujemo kako ćemo, uz zajedništvo i podršku naših članova, i dalje, kao i do sada djelovati u najboljem interesu i na dobrobit naših članova, svih medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

 

Povodom 30-te obljetnice osnutka Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, upućujemo čestitku svim članicama i članovima bez kojih Sindikat ne bi bio to što danas jest, a svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima u ovim izazovnim vremenima prije svega želimo mnogo zdravlja, entuzijazma i hrabrosti na radnim mjestima.

 

Ovo je naših prvih 30 godina, a nadamo se skorom povratku vremenima u kojima ćemo moći našu obljetnicu obilježiti okupljeni na tradicionalan način u sindikalnom zajedništvu kao što smo oduvijek i činili.

 

ČESTITAMO VAM DAN HRVATSKOG STRUKOVNOG SINDIKATA MEDICINSKIM SESTARA – MEDICINSKIH TEHNIČARA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *