Rješavanje problema s neadekvatno isplaćivanim prekovremim satima

Iako smo se mi u našoj podružnici tek nedavno izborili da se medicinskim sestrama po prvi puta  sati plaćaju uopće, te da nam se isplati zaostatak za zadnjih 5 godina, sigurno ste upoznati da su sindikati u zdravstvu vodili bitku i oko načina obračunavanja tih sati.

S obzirom da smo tu bitku dobili konačno na Vrhovnom sudu RH, s Vladom RH smo potpisali Dodatak 3 kolektivnog ugovora kojim se od 01.04.2020. prekovremeni rad obračunava onako kako i treba.

S tim smo problem riješili za buduće razdoblje, međutim pregovaramo o tome kako da se radnicima nadoknadi šteta nastala krivim obračunom do tog perioda.

Kako ti pregovori i ne idu baš onako kako bi smo željeli, odlučili smo polako pripremiti teren za tužbe u ime naših članova.

Upravo zbog toga, predstavnik svakog odjela će Vam dostaviti jedan obrazac u koji se trebate upisati ukoliko želite da Vas Sindikat zastupa u gore navedenoj možebitnoj tužbi.

Ono što je bitno, da Vas kao člana to neće koštati ništa, a dobijanje tužbe je praktički zagarantirala odluka Vrhovnog suda na tu temu.

Zato Vas pozivamo da se prijavite SVI.

UVJET JE NARAVNO ČLANSTVO U SINDIKATU!

 

Vaš Sindikat

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *