Jere Žarko o corona virusu

Ovo je doktor Liang Wudong, kineski otorinolaringolog koji se umirovio u ožujku 2019. godine. Kad je izbila epidemija novog corona virusa stavio se na raspolaganje svojim pacijentima i radio direktno sa oboljelima. U subotu je postao prvi liječnik koji je umro od infekcije novim virusom. Imao je 62 godine.

Ranije je doktor Jiang Jijun umro od srčanog infarkta, potpuno iscrpljen od pružanja pomoći tisućama zaraženih.

Ovu epidemiju neće zaustaviti ni čaj ni limun ni vitamin C ni soda bikarbona. Neće je zaustaviti ni anti-vaxeri ni šamani ni svećenici ni influenceri. Neće je zaustaviti ni eterična ulja ni molitve ni domaći luk ni oblozi od rakije. Zato jer nikad nisu zaustavili niti jednu.

Zaustavit će je vojska predanih profesionalaca. Zaustavit će je tisuće medicinskih sestara i tehničara, liječnika, njegovatelja, laboratorijskih i radioloških tehničara, mikrobiologa, genetičara, molekularnih biologa i hrpe drugih.

Zašto?

Zato jer već danas u Wuhanu nose pelene za odrasle kad ne stignu u WC, jer spavaju u bolnici i jer svijet nesebično dijeli sve informacije koje otkrije umjesto da nalijepe na njih © i postanu new-age milijarderi.

I to je jedina točka gdje priroda uvijek gubi od čovjeka i gdje će uvijek gubiti. Tu su izgubile velike boginje, tu će izgubiti dječja paraliza, tu svaki dan gube tumori i sepse, krvarenja i začepljene krvne žile. Jer je to jedino što priroda ne može predvidjeti. Da netko nesebično daje svoje vrijeme, znanje, vještine, san, zdravlje i život ako treba da zaštiti drugo ljudsko biće koje ne poznaje i od kojeg nema nikakve koristi.

To je poziv, a ne posao. Doktor Wudong nas je podsjetio na to.


 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *