Radni sastanak sa Gradonačelnikom

STAMBENO ZBRINJAVANJE MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

Predstavnici Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća sindikata, i Ivan Večerin, predsjednik dubrovačke podružnice, u društvu ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Kristine Muhoberac na sastanku s gradonačelnikom Matom Frankovićem otvorili su nekoliko tema.

Kao jedan od najvećih problema istaknuto je pitanje stambenog zbrinjavanja. Već je ranije inicirana mogućnost da im se po povoljnijim uvjetima dodjeli zemljište za izgradnju stanova na Pobrežju, gdje je Grad kupio veliko područje upravo za stambenu namjenu. Gradonačelnik Franković podržao je ovu ideju te predložio potpisivanje pisma namjere između Grada Dubrovnika i predstavnika medicinskih sestara i tehničara.

Problem s kojima se susreću je i nedostatak kadra medicinskih sestara i tehničara. Rješenje vide u povećanju upisnih kvota za srednju medicinsku školu Dubrovnik koja trenutačno upisuje samo jedan razred ovog smjera godišnje. Iako srednje škole nisu pod ingerencijom Grada, gradonačelnik će u razgovoru s nadležnima nastojati ukazati na ovaj problem. U ovom smislu predloženo je i stipendiranje učenika srednje medicinske škole u Dubrovniku s obzirom da se radi o izrazito deficitarnom zanimanju. Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako će Grad osmisliti stipendiranje za učenike s područja Grada Dubrovnika, a koje će obvezati stipendiste da određeni period moraju raditi u zdravstvenim ustanovama na području Grada Dubrovnika.

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2645948318755177&id=236048013078565

 

Zahvaljujemo gradu Dubrovniku i gradonačelniku Matu Frankoviću na zaista ljubaznom prijemu, kao i na razumijevanju naših problema.

 

Vaš Sindikat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *