IPAK NAGODBA?!

Pozvani smo danas kod Ravnatelja gdje je, u vezi jučerašnje najave tužbe, došlo do preokreta.

Naime Ravnatelj je ponudio da se zaostalo potraživanje isplati u 3 jednake rate u periodu od 3 godine. I to tako da bi se sada u 12. mjesecu isplatilo 600kn ( zakonski maksimalan neoporeziv iznos) – 500kn za ovu god (toliko je dogovoreno sporazumom Vlade RH i sindikata 2007. ) i 100kn ( zaostatak od 2014. god kad su nam isplatili 400kn).

Time bi ostalo sveukupno 1500kn duga po djetetu tj. po 500kn za godinu 2012., 2013. i 2015.

Prva rata od 3 bi se isplatila odmah ( najkasnije do kraja godine).

Druga rata bi se isplatila u 2017. godini.

Treća rata bi se isplatila na početku 2018. godine.

Dakle, kada govorimo o periodu od 3 godine to ustvari ispada da bi praktički u narednih godinu i pol dana bili podmireni svi dugovi.

Obavijestili smo odmah i gosp. Anicu Prašnjak, kao i našeg odvjetnika kojeg smo angažirali. Oboje su nam preporučili da prihvatimo nagodbu i to iz razloga, kao što je rekao odvjetnik, da bi ovaj predmet u slučaju da tužimo mogao potrajati i do nekoliko godina.

Treba još naglasiti da je Ravnatelj ponudio da se potpiše sporazum kojim će biti zajamčeno da će se poštivati ovo gore sve navedeno, kao i da će ubuduće redovno isplaćivati tzv. Dar u prigodi Sv. Nikole.

S obzirom na sve navedeno, osobno smo skloni tome da ovo riješimo ponuđenom nagodbom, ali želimo ćuti i Vaše mišljenje, dakle mišljenje članova, te stoga smo za petak 28.10.2016. u 14:00h sazvali sastanak Izvršnog odbora pa vas molimo da vašem predstavniku izrazite na koji način želite da dalje postupamo.

 

Vaš Sindikat

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *