Svim članovima Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara-medicinskih tehničara Podružnica Dubrovnik

Svim članovima

Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara-medicinskih tehničara

Podružnica Dubrovnik

Poštovane kolege,

Ovih dana podigla se velika bura oko rada naše podružnice  te osjećamo obvezu na ovaj način informirati vas o trenutnom stanju u sindikatu i u našoj podružnici. Vjerujemo da niste ispolitizirani lijevima i desnima, gornjima i donjima, njihovim i našim .Nadam se da vam je sestinstvo na prvom mjestu.

Naša sindikalna podružnica djeluje 21.godinu te kao i sve druge podružnice uspijevala se održati unatoč pritiscima sa svih strana. Dosadašnji rad Izvršnog odbora podružnice bio je uvijek transparentan i otvoren za sve vaše inicijative i prijedloge  iako smo bili proskibirani  i pritisnuti individualnim političkim ambicijama pojedinaca koji su  ovisno o političkoj vlastii u Županiji svoje oštrice usmjeravali prema nama  što je  nama zanesenjacima bio samo dodatni motiv da ustrajemo.

Želimo vam poručiti da će ovaj izvršni odbor uvijek biti na vašoj strani, nikada nećemo dozvoliti da nas podijele kako već to nastoje te da će što se našeg shvaćanja tiče med. sestra-tehničar uvijek biti med. sestra-tehničar sa zvanjem i statusom koji joj po priznatim kompetencijama pripada.

Zahvaljujući i radu našeg sindikata vjerujemo većina vas je dobila  RJEŠENJE o specijalizaciji čime vam je priznato vaše obrazovanje i po čemu ste u cijeloj EU priznati kao medicinska sestra-tehničar. Isto tako po prvi puta u povijesti  poslodavac je med. sestri priznao kroz podzakonske akte odgovornost za život i zdravlje bolesnika.

Pripadnost određenoj skupini mjeri se i prema onome što vi toj skupini davate .Ono što od vas očekujemo je povjerenje u našem nastojanju  da  kroz zaštitu radno-pravnog statusa med. sestre, sestrinstvo u Dubrovačko neretvanskoj županiji podignemo na razinu općeprihvaćenog poziva bilo da se radi o  sestri koja radi  u OB Dubrovnik, Domu zdravlja, Domu umirovljenika, zatvoru, školi .Naš stav je da je medicinska sestra odabirom zvanja i zanimanja samo medicinska sestra bez obzira na radilište na kojem radi. Cijenimo i uvijek smo cijenili stupanj obrazovanja, što više podržavali smo kolege i financijski podupirali u njihovim ambicijama.

Nažalost neke od kolega su iznevjerili naša očekivanja te su, nakon što su iskoristili sve pogodnosti  koje im je sindikat pružio,  usmjerili svoje djelovanje protiv sindikata smatrajući da im stupanj njihovog obrazovanja i trenutni položaj u OB Dubrovnik to dozvoljava. Mi vam još jednom poručujemo – ovo je  Sindikat medicinskih sestara-tehničara  ali BAŠ SVIH NE SAMO POJEDINIH,  pogotovo ne glavnih sestara i svak od nas je jednako vrijedan član. Stoga se o radu i djelovanju sindikata  može raspravljati  samo na tijelima sindikata gdje ste svi koji imate konstruktivne  prijedloge ili opravdane kritike uvijek dobrodošli. Svaka rasprava na sastancima ili kolegijima različitih udruga, skupina ili pak stranačkih tijela  direktan je  napad na Sindikat. O svim našim daljnjim aktivnostima kao i  o dosadašnjem radu i financijama možete se informirati osobno kod IO ili predsjednika ili pak  pratiti na našoj web.stranici

 http://hssms-mt-du.com/

                                                                              Za Izvršni odbor podružnice  predsjednik podružnice

                                                                                                                             Ivo  Vlahutin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *